Rožupē ar grilēšanas sacensībām atklāj grila sezonu 6
Rožupes estrādi grila sezonas atklāšanas pasākumā piepildīja kārdinoša smarža. Grilēšanas sacensībās dalībnieki rādīja savas prasmes gaļas cepšanā uz oglēm.
“Mēs katram dalībniekam iedevām kilogramu gaļas, un viņš ar to varēja darīt, ko grib,” stāsta pasākuma organizators, Rožupes kultūras nama vadītājs Grigorijs Eniņš. “Bija laiks, lai gaļa samarinētos, šodien galvenais uzdevums ir šo gaļiņu uzcept ar savām idejām, kādas kuram ir.”
Izaicinājumu parādīt savas grilēšanas prasmes pieņēma deviņi dalībnieki. Katram ir sava gardākā šašlika recepte un paņēmieni, kā gaļu neapdedzināt un saglabāt sulīgumu, bet visas detaļas pavāri neatklāj.
“Man ir slepenā latgaļu recepte ar baltvīnu un citroniem,” stāsta sacensību dalībnieks Oskars.
“Man mērķis ir nepārdedzināt gaļu un neizžāvēt to uz uguns,” saka dalībnieks Rainers. “Kā būs, tā būs, es ikdienā ne īpaši grilēju. Tikai ļoti retu reizi.”
Kad gaļa sacepta, tā tika servēta uz šķīvjiem. Lai vērtēšanā dabūtu lielāku punktu skaitu, dalībnieki centās pārsteigt žūriju ar skaistiem dārzeņu un garšaugu dekoriem, pašceptu maizi un citiem elementiem. Šīs grilēšanas sacensības bija nopietns pasākums, jo žūrijā bija trīs kafejnīcu šefpavāres, divas Goda saimnieces un viens pārtikas tehnologs.
“Mēs skatāmies, lai šašliks būtu skaists pēc izskata, bet galvenais – pēc garšas, lai būtu mīksts un garšīgs, labi sacepts,” stāsta Goda saimniece no Rožupes pagasta Svetlana Griga. “Dalībnieki ir pacentušies, dažiem ir ļoti labs noformējums.”
“Dalībnieki ir ļoti lieli malači jau par to, ka viņi vispār ir piekrituši šādam pasākumam,” stāsta kafejnīcas “Gamma” šefpavāre Laima Bērziņa. “Dažiem ir vizuāli ļoti skaisti un arī garšīgi. Ne visiem sanākusi mīksta gaļa, bet kopumā ir labi.”
Grilēšanas sezonas atklāšanas pasākumā norisinājās arī veģetāro uzkodu gatavošanas paraugdemonstrējums. Veģetāra uztura skolas “Vegus” vadītāja Dita Lase pierādīja, ka grilējot var iztikt arī bez gaļas. Tāpat klātesošie varēja apmeklēt garšvielu maisījumu gatavošanas meistarklasi un nodegustēt alu no alus brūža “Murza”. Apmeklētājus priecēja arī grupa “Singapūras satīns”.
Sandra Paegļkalne
Komentāri 9
Visi Reģistrētie (0) Anonīmie (9)Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Atstājiet komentāru
Pirms komentē
Portāla administrācija aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.
Noteikumi ->