Jūsu pārlūks ir novecojis, līdz ar to šīs lapas pilnvērtīga funkcionalitāte nebūs pieejama!
/ 04.12.2023 13:51

Jēkabpilī atklāj pilsētas galveno Ziemassvētku egli 0

Jēkabpilī atklāj pilsētas galveno Ziemassvētku egli
Skatīt video

Pirmajā Adventē vairāki simti Jēkabpils iedzīvotāju un pilsētas viesu pulcējās Vecpilsētas laukumā Ziemassvētku egles atklāšanas pasākumā. Kamēr uz skatuves skanēja dziesmas, Ziemassvētku rūķi ragaviņās vilka Salaveča pastu. Ikviens varēja nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim. Ziemassvētku pasts uz laukuma darbosies arī nākamajās divās svētdienās – tirdziņu laikā. Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, uzrunājot klātesošos, novēlēja izbaudīt Ziemassvētku gaidīšanas laiku.

Ar muzikālu pasaku “Ziemassvētku brīnums” klātesošos priecēja Elizabete Zagorska un Atis Auzāns. Pēc skanīgas dziedāšanas, dejošanas un rotaļām uz skatuves tika sagaidīts arī Ziemassvētku vecītis. Ikviens atklāja, ka patiesais Ziemassvētku brīnums ir tad, kad sirsniņā ir labi un silti. Un tad pienāca laiks lielajai eglei iemirdzēties svētku rotā.

Jēkabpils pilsētas galvenā Ziemassvētku egle šogad nozāģēta Viesītes pagasta mežā, tā ir 15 metrus gara un aptuveni 47 gadus veca. Egli rotāja uzņēmums no Igaunijas “Gala Stage OÜ”, īstenojot pašvaldības pārstāvju ideju par egli baltos toņos.

“Man patīk šis klasiskais variants nevis kaut kas pārkrāšņots,” saka pasākuma apmeklētāja Indra. “Manai gaumei ideāli.”

“Diezgan skaista egle,” saka Linda. “Teiksim tā – vienkārši un skaisti.”

“Skaista eglīte, man visvairāk patīk lampas,” saka Marta.

Vecpilsētas laukumā svētku atmosfēru rada ne tikai egle, bet arī izgaismoti vides objekti meža zvēru tematikā. Jēkabpils novada pašvaldībā informē, ka šīs nedēļas laikā iemirdzēsies Ziemassvētku rotājumi arī citviet Jēkabpils pilsētā.

Visu pēcpusdienu Vecpilsētas laukumā darbojās saldumu tirdziņš, kurā mājražotāji piedāvāja piparkūkas, maizi, medu, cepumus, augļu konfektes, cukurvati un dažādus citus gardumus. Ziemassvētku tirdziņi Vecpilsētas laukumā norisināsies arī Otrajā un Trešajā Adventē – 10.decembrī no pulksten 14:00 līdz 18:00 darbosies tautu tradīciju tirdziņš kopā ar folkloras kopām un mazākumtautību kolektīviem, savukārt 17.decembrī no pulksten 14:00 līdz 18:00 būs Ziemassvētku dāvanu tirdziņš.

Sandra Paegļkalne

Šim ierakstam vēl nav neviena komentāra!

Pirms komentē

Portāla administrācija aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai  ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese  tiek saglabāta.

Noteikumi ->